نحوه تعیین جریمه در کمیسیون ماده 100 و اعتراض به آن در دیوان عدالت اداری

ساخت وبلاگ

نحوه تعیین جریمه در و اعتراض به آن در دیوان عدالت اداری را در نمونه دادنامه زیر،ملاحظه نمایید:

اگرچه ماهیت حقوقی عوارض متفاوت از ماهیت حقوقی جریمه می‎باشد و جریمه در قبال تخلف و عوارض در قبال ارائه خدمات مطالبه و وصول می‎گردد، ولی اصدار به رأی بر وصول عوارض به استناد تخلف ساختمانی، نوعی محکومیت تلقی می‎شود و جریمه تخلفات ساختمانی باید بر اساس تعرفه سال وقوع تخلف تعیین گردد.

تاریخ رای نهایی: 1393/02/28
شماره رای نهایی: 309970955300153
مرجع صدور: شعبه 3 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

رای بدوی

ماحصل شکایت شاکی، اعتراض و نقض رأی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری‎ به شرح ستون خواسته می‎باشد، که طرف شکایت بیان نموده شاکی برخلاف مفاد پروانه اقدام به تخلفات ساختمانی نموده که مراتب به کمیسیون ماده صد ارجاع و برابر رأی کمیسیون همعرض، رأی به پرداخت جریمه صادر می‎گردد و با توجه به این‎که برابر مقررات، اخذ عوارض به نرخ روز بوده و متفاوت از جریمه تخلفات ساختمانی می‎باشد و شهرداری، برابر مصوبه شورای اسلامی شهر مبادرت به تعیین عوارض نموده که با اعتراض، در کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری‎ مطرح و با کاهش میزان محاسبه، مبادرت به تعیین عوارض شده است. نظر به این‎که شاکی دلیل و مدرکی که مبیّن تضییع حقوق خود باشد، ارائه نداده و مضافاً در روند رسیدگی ایراد و اشکال قانونی مشهود نبوده، لذا شکایت غیر وارد تشخیص و مستنداً‌ به مواد 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری حکم به رد شکایت صادر و اعلام می‎گردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 29 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه


رای دادگاه تجدید نظر

با بررسی اوراق و محتویات پرونده و مستندات طرفین ملاحظه می‎شود که شعبه 29 دیوان عدالت اداری به استناد مصوبه 3301 مورخ 15/10/1389 شورای اسلامی کرج و مورد استناد شهرداری اقدام به صدور رأی مبنی بر تأیید رأی کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری را نموده است، در صورتی که اولاًـ شورای اسلامی شهر کرج طی نامه .... اعلام نموده که شورای مذکور مصوبه‎ای به این شماره درباره تعرفه عوارض سال 1389 به تصویب نرسانده است. علیهذا مستنداً به اصل 166 قانون اساسی مبنی بر این‎که آراء صادره بایستی موجه و مدلل و مستند به مواد قانونی و اصولی باشد که بر مبنای آن رأی صادر شده باشد و در نتیجه رأی کمیسیون، فاقد مستند قانونی بوده و در نتیجه رأی شماره 3493 مورخ 13/09/91 صادره از شعبه 29 دیوان عدالت اداری که بر همین اساس صادر گردیده، بر مبنای مقررات و موازین نبوده و قابل تخدیش نقض می‎باشند. ثانیاًـ رأی اولیه کمیسیون، سال 1387 صادر گردید و شورای اسلامی شهر کرج طی نامه ... مورخ ... اعلام نموده که برابر بند هشت بخشنامه وزارت کشور [ساختمان‎های] تجاری که تا تاریخ 19/1/69 احداث شده‎اند، مشمول عوارض بعد از کمیسیون نمی‎شوند، ثالثاًـ به فرض تعلق عوارض نیز به رأی معترض‎عنه شعبه 29 ایراد وارد است، زیرا درست است که ماهیت حقوقی عوارض متفاوت از ماهیت حقوقی جریمه می‎باشد و جریمه در قبال تخلف و عوارض در قبال ارائه خدمات مطالبه و وصول می‎گردد، ولی اصدار به رأی بر وصول عوارض، نوعی محکومیت تلقی می‎شود و شهرداری نیز در قبال تخلف ادعایی خود، مطالبه عوارض نموده است. علیهذا با توجه به فتوای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و آراء متعدد هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر این‎که ملاک عمل در خصوص تعیین جریمه، سال وقوع تخلف است، ولیکن ملاک عمل برای تعیین عوارض، زمان تاریخ قطعیت رأی کمیسیون ماده صد خواهد بود. علیهذا با پذیرش اعمال ماده 79 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و نقض دادنامه شماره 3493 مورخ 91/09/13 صادره از شعبه 29 دیوان عدالت اداری، حکم به ورود شکایت و طرح مجدد موضوع در کمیسیون تجدیدنظر همعرض با جلب نظر هیأت سه نفره از کارشناسان رسمی دادگستری با ترکیب یک نفر از طرفین و نفر سوم مر ضی‎الطرفین، و الّا به انتخاب کمیسیون در موارد ضرورت تخریب و موارد اختلاف طرفین و با رعایت مفاد و مقررات این دادنامه و سایر قوانین حاکم به موضوع، صادر و اعلام می‎گردد. رأی صادره قطعی است.
مستشاران شعبه سوم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری


موضوعات مرتبط: دعاوی شهرداری ، دعاوی ملکی ، دعاوی دیوان عدالت اداری
برچسب‌ها: جریمه ماده صد , وکیل ماده صد , وکیل شکایت از ماده صد , وکیل شکایت در دیوان عدالت , وکیل شکایت از شهرداری مسعود فریدنی وکیل پایه یک دادگستری ...
ما را در سایت مسعود فریدنی وکیل پایه یک دادگستری دنبال می کنید

برچسب : کمیسیون, نویسنده : masoodferidanio بازدید : 188 تاريخ : دوشنبه 20 آذر 1396 ساعت: 19:05